pondělí 1. července 2013

Pondělní výlet - Babice nad Svitavou

Už déle se věnujeme s přítelem tzv. urban exploreru (zkráceně urbex), což je skupinka lidí, kteří chodí po puštěných budovách, kde nic neodcizujeme a ani neničíme - pouze fotíme a odnášíme si spoustu "zážitků" a pocitů.

Dnes jsme se vydali do nedalekých Babic nad Svitavou (asi 15 minut z Brna směr Česká Třebová), na doporučení přítelova kamaráda, a našli jsme tam něco, z čeho jsme byli velmi unešení :-) Majestátně se zde tyčí bývalá Léčebna Dlouhodobě Nemocných (LDN), které nyní patří pod správu FN U sv. Anny (od r. 2009).

Léčily se tu choroby plic - špatné dýchání, atd.
Prostor je velmi udržován, není moc poškozen, akorát sklepy jsou bez dveří a u chladících boxů je prostor otevřen a bez dveří. Nejde se bohužel nijak dostat dovnitř, což mě velmi mrzí!!
Jinak se LDN dělí na 2 budovy a to hlavní budovu a prádelnu společnou s ubytovnou.
V hlavní budově mělo přízemí patřit technickému zázemí, 1. NP patřilo příjmu pacientů, vedení, RTG, ambulanci a jídelně a 2.-4.NP patřilo lůžkové části pro pacienty a jejich rehabilitaci :-)
Zde pár fotek - rozhodně doporučuji si udělat výlet, okolí je moc fajn a přímo pod nemocnicí je skvělá útulná hospůdka:-))


                           
















                           

                           
Když ji miluješ, není co řešit :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat